Witamy na stronie BASICO food, wine & friends

​Zgadzamy się z opinią wielu kucharzy, że podstawą dobrej potrawy jest jakość produktów , a bardzo prosty lecz przyjazny wystrój restauracji może być tłem nie tylko spożywania posiłku ale i spotkań oraz rozmów przy winie. Adam Przybysz przez wiele lat pracował w restauracji Chianti na ulicy Foksal w Warszawie i jest laureatem wielu krajowych i miedzynarodowych konkursów kulinarnych.Marek Kościkiewicz od czasu wyprawy do Toskanii w 2003 roku nie tylko rozkochał się w winach ale zaczął też kolekcjonować literaturę na temat winnych regionów, szczepów i apelacji. Każdy zagraniczny wyjazd jest okazją do poznawania nowych gatunków win, a przede wszystkim ich smaków.Smak według Marka jest podstawą do określenia jego wartości. Dlatego nie tylko droższe wina mogą dać nam prawdziwą satysfakcję z ich spożywania.Nie bez znaczenia są też okoliczności w jakich pijemy wino. Miejsce, ludzie, czas też wpływają na smak trunku.

Basico restauracja Warszawa

Zamów do domu

text

Zobacz również

basico zgoda

basico pizza

Aktualności

wina Basico

Wina

Naszą kolekcję win rozpoczynaliśmy od win włoskich i hiszpańskich , ale dziś możemy naszym klientom polecić też wina portugalskie , francuskie jak i z nowego świata .Każdy z naszych gości powinien znaleźć coś dla siebie nie tylko jeśli chodzi o różnorodność smaków , ale i przystępną cenę.

Wnętrze

Bardzo nam zależy żeby goście dobrze i swobodnie czuli się w Basico.Prosty wystrój lokalu daje okazję do nieformalnych posiłków , ale organizujemy też w naszych wnętrzach spotkania które wymagają bardziej uroczystej atmosfery.

pizza basico

Pizza

Pizza to nasz prawdziwy hit. Nasi goście odwiedzają nas dla niej z najdalszych zakątków Warszawy. Z myślą o naszych klientach otworzyliśmy też małą pizzerię w kulinarnym centrum Warszawy na ulicy Żurawiej 18 . Na życzenie przygotowujemy też placki w wersji bezglutenowej , a jeśli chodzi o bogactwo smaków i rodzajów zapraszamy na stronę z Menu.