Menu

Foccaccia

11
z rozmarynem

Focaccia

17
concasse z pomidorów

Bruschetta

18

Focaccia

18
z serem i czosnkiem

Grillowane grzanki

26
z concasse z pomidorów, mozzarellą di bufala i glace balsamico

Smażone krewetki

37
z chili podane na musie z awokado

Tatar z łososia

38
podany na carpaccio z ogórka z owocami kaparowca

Tatar z polędwicy wołowej

38
z marynowanymi podgrzybkami i musztardą dijon

Carpaccio z polędwicy wołowej

38
z rukolą i parmezanem

Carpaccio z ośmiornicy

39
z salsą z natki pietruszki i czerwonego pieprzu

Antipasti

43
Wybór włoskich serów i wędlin, suszone pomidory, oliwki, marynowane ogórki, confi z czerwonej cebuli

Stracciatella

16
bulion z kluseczkami z jajka i parmezanu

Krem z pomidorów

17
z aioli bazyliowym

Zupa z owocami morza

28

Na życzenie przygotowujemy makaron z mąki bezglutenowej

8
(od pon. do pt.)

Spaghetti bolognese

29

Tagliatelle carbonara

29

Gnocchi sorrentina

34
w sosie pomidorowym z mozzarellą

Gnocchi z masłem truflowym

36
i parmezanem

Spaghetti aglio olio peperoncino

36
z krewetkami

Taglierini neri z krewetkami

38
w sosie winno-maślanym ze świeżym ogórkiem i miętą

Taglierii neri z krewetkami

38
orzechami włoskimi i pomidorami cherry

Tagliatelle z krewetkami

39
z polędwicą suszonymi pomidoramii rukolą

Tagliatelle z duszonym udkiem królika

41
z warzywami i oliwą truflowa

Risotto z kurczakiem

38
chorizo i cukinią

Risotto z masłem truflowym

39
i parmezanem

Filet z łososia

49
z sosem musztardowo miodowym ze świeżym koperkiem i grilowanymi warzywami

Filet z sandacza w borowikach

49
podany z gnocchi i taglitatelle warzywnym

Smażony filet z piotrosza kaspijskiego

51
na puree z topinambura z groszkiem cukrowym i suszonymi pomidorami

Burger wołowy

43
z pieczonym burakiem , sosem serowym, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą z opiekanymi ziemniakami

Eskalopki z kurczaka

47
w sosie truflowym podane na gnocchi roze ze swieżym tymiankiem

Saltimboca alla Romana

48
podana z ziemniakami po sycylijsku

Stek z polędwicy wołowej

71
z musztardowym puree z boczniakiem i oliwą truflową na sosie demi-glace z rozmarynem

Pepper steak

71
z opiekanymi ziemniakami , grilowaną cukinią i parmezanem

Na życzenie przygotowujemy ciasto z mąki bezglutenowej

12
(od pon. do pt.)

Margherita

22

Capriciosa

26
szynka, pieczarki, cebula

Toskania

29
orzeszki pini, pomidory cherry, parmezan

Caprese

32
mozzarella, świeże liście bazylii, pomidory

Vegetariana

33
mozzarella di bufala, suszone pomidory, cukinia

Pollo

34
kurczak, cebula, suszone pomidory, wędzone papryczki Chipotle

Salami milano

34
salami łagodne

Salame piccante

35

Quattro formaggi

36
gorgonzola, taleggio, parmezan, mozzarella

Prosciutto

36
prosciutto crudo, rukola, oliwa z oliwek

Gamberetti

37
krewetki, ser kozi, suszone pomidory, pesto z bazylii

Salame piccante peperoni

37
salami, papryczki peperoni, ser kozi

Lawenda

37
sos czosnkowy, gorgonzola, winogrona, miód, lawenda

Prosciutto di bufala

38
prosciutto crudo,mozzarella di bufala , suszone pomidory

Rosół

12
z makaronem

Gnocchi na maśle

14

Spaghetti bolognese

15

Pizza

15
z szynką

Panierowany filet kurczaka

17
z ziemniakami z wody i mizeria

Gnocchi na maśle

17
z kurczakiem i pomidorkami cherry

Lody rzemieślnicze

5
1 kulka

Creme brulee

17

Tiramisu

18

Ciasto czekoladowe z lodami

22

Americano

8

Espresso

8

Americano z mlekiem

9

Macchiato

9

Latte

11

Cappuccino

11

Doppio

12

Herbata

12

Herbata mrożona domowa

14

Herbata sezonowa

14

Cappy

7
jabłkowy, pomarańczowy, pomidorowy, czarna porzeczka

Cola, Cola zero, Fanta, Sprite, Tonic

7

Fuzetea cytrynowa/brzoskwiniowa

8

Acqua Panna

8
Woda niegazowana 0,25 l

S. Pellegrino

8
Woda gazowana 0,25 l

Lemoniada domowa

10

Kawa mrożona

13

Lemoniada sezonowa

14

Kawa mrożona

16
z lodami

Acqua Panna

16
Woda niegazowana 0,75 l

S. Pellegrino

16
Woda gazowana 0,75 l

Kaszotto z pęczaka

27
z pieczonymi warzywami, grillowanym boczniakiem i nasionami chia

Gnocci

28
z ragout warzywnym i nasionami amarantusa

Spaghetti aglio olio peperoncino

29

Sałata z grillowanym serem halloumi

29
z winogronami , karmelizowanymi orzechami włoskimi z dressingiem miodowo-balsamicznym

Carpaccio z buraka

29
z kozim serem, z prażonymi pestkami dyni z dressingiem miodowo-musztardowym

Sałatka Cezar

36
z grillowanym kurczakiem lub krewetkami

Grilowany kurczak

37
marynowany w pesto bazyliowym , ser gorgonzola, grillowana gruszka i orzechy nerkowca

Karmelizowany pach hoi

39
z plastrami grillowanej polędwicy wołowej

Kruche sałaty z krewetkami

39
z pomidorkami cherry i awokado

Sałatka Cezar

39
z grzankami i płatkami parmezanu

Grillowana macka ośmiornicy

41
podana na sałacie z karmelizowanymi pomidorkami cherry