O Nas | Restauracja BASICO Food Wine Friends

O Nas

​Zgadzamy się z opinią wielu kucharzy, że podstawą dobrej potrawy jest jakość produktów , a bardzo prosty lecz przyjazny wystrój restauracji może być tłem nie tylko spożywania posiłku ale i spotkań oraz rozmów przy winie. Adam Przybysz przez wiele lat pracował w restauracji Chianti na ulicy Foksal w Warszawie i jest laureatem wielu krajowych i miedzynarodowych konkursów kulinarnych .Marek Kościkiewicz od czasu wyprawy do Toskanii w 2003 roku nie tylko rozkochał się w winach ale zaczął też kolekcjonować literaturę na temat winnych regionów, szczepów i apelacji. Każdy zagraniczny wyjazd jest okazją do poznawania nowych gatunków win, a przede wszystkim ich smaków.Smak według Marka jest podstawą do określenia jego wartości. Dlatego nie tylko droższe wina mogą dać nam prawdziwą satysfakcję z ich spożywania.Nie bez znaczenia są też okoliczności w jakich pijemy wino. Miejsce, ludzie, czas też wpływają na smak trunku.