Święta z Basico

Aby te ŚWIĘTA były wyjątkowe nasz szef kuchni Adam Przybysz, przygotował ofertę świątecznych, tradycyjnych potraw, których nie może zabraknąć na Twoim stole! Czekamy na Wasze zamówienia do 20 grudnia.

PRZYSTAWKI

Kutia staropolska - 27zł /kg
Śledź w śmietanie - 16 zł/porcja 
Śledź w oleju - 14 zł/porcja 
Karp w galarecie - 16 zł/porcja 
Karp po żydowsku - 19 zł/porcja 
Roladki z łososia - 21 zł/porcja
Tradycyjna sałatka jarzynowa - 39 zł/kg 
Sałatka śledziowa z pieczonymi warzywami - 39 zł/kg 
Kluski z makiem i bakaliami - 23 zł/kg 
Sandacz faszerowany - 18 zł/porcja
Uszka z kapustą i grzybami - 55 zł/kg 

ZUPY

Barszcz czerwony - 27 zł/litr 
Zupa grzybowa z łazankami - 47 zł/litr  
Krem z buraków z płatkami migdałowymi - 46 zł/litr  
Krem z pomidorów z mascarpone i pesto bazyliowym - 45 zł/litr  

DANIA GŁÓWNE

Sandacz w borowikach - 37 zł/porcja 
Schab w sosie myśliwskim - 34 zł/porcja 
Strogonow - 57 zł/litr 
Pierogi z kapustą i grzybami - 52 zł/kg 
Kapusta wigilijna z grzybami - 35 zł/kg 
Pieczony łosoś z sosem musztardowo-miodowym - 39 zł/porcja 
Karp smażony - 24 zł/porcja 

DESERY

Makowiec - 60 zł/kg 
Sernik - 65 zł/kg 

NAPOJE

Kompot z suszu - 47 zł/litr