Menu

Foccaccia

11
z rozmarynem

Focaccia

17
z concasse z pomidorów

Focaccia

18
z serem i czosnkiem

Bruschetta

19

Grillowane grzanki

27
z concasse z pomidorów, mozzarellą di bufala i glace balsamico

Tatar z łososia

39
podany na carpaccio z ogórka z owocami kaparowca

Smażone krewetki

39
z czosnkiem i chili w sosie winno-maślanym

Carpaccio z polędwicy wołowej

39
z rukolą i parmezanem

Tatar z polędwicy wołowej

41
z marynowanymi podgrzybkami i musztardą dijon, przepiórczym jajem

Carpaccio z ośmiornicy

42
z salsą z natki pietruszki i czerwonego pieprzu

Antipasti

45
Wybór włoskich serów i wędlin, suszone pomidory, oliwki, marynowane ogórki

Krem z pomidorów

17
z aioli bazyliowym

Bulion z ravioli z kaczki z serem pecorino

17

Stracciatella

17
bulion z kluseczkami z jajka i parmezanu

Zupa z owocami morza

30

Na życzenie przygotowujemy makaron z mąki bezglutenowej

8
(od pon. do pt.)

Spaghetti bolognese

29

Tagliatelle carbonara

29

Gnocchi sorrentina

35
w sosie pomidorowym z mozzarellą

Gnocchi z masłem truflowym

37
i parmezanem

Spaghetti aglio olio peperoncino

38
z krewetkami

Taglierini neri z krewetkami

41
w sosie winno-maślanym ze świeżym ogórkiem i miętą

Tagliatelle z duszonym udkiem królika

41
z warzywami i oliwą truflowa

Taglierii neri z krewetkami

41
orzechami włoskimi i pomidorami cherry

Tagliatelle z krewetkami

41
z polędwicą suszonymi pomidoramii rukolą

Risotto z kurczakiem

38
salami piccante i cukinią

Risotto z masłem truflowym

39
i parmezanem

Filet z sandacza w borowikach

51
podany z gnocchi i taglitatelle warzywnym

Filet z łososia

51
z sosem musztardowo miodowym ze świeżym koperkiem i grilowanymi warzywami

Smażony filet z piotrosza kaspijskiego

54
na puree z topinambura z groszkiem cukrowym i suszonymi pomidorami

Burger wołowy

45
z pieczonym burakiem , sosem serowym, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą z opiekanymi ziemniakami

Eskalopki z kurczaka

47
w sosie truflowym podane na gnocchi roze ze swieżym tymiankiem

Confit z kaczki

49
podane z karmelizowaną gruszką na puree z selera

Pepper steak

74
z opiekanymi ziemniakami , grilowaną cukinią i parmezanem

Stek z polędwicy wołowej

74
z musztardowym puree z boczniakiem i oliwą truflową na sosie demi-glace z rozmarynem

Na życzenie przygotowujemy ciasto z mąki bezglutenowej

12
(od pon. do pt.)

Margherita

23

Capriciosa

28
szynka, pieczarki, cebula

Toskania

31
orzeszki pini, pomidory cherry, parmezan

Caprese

33
mozzarella, świeże liście bazylii, pomidory

Vegetariana

34
mozzarella di bufala, suszone pomidory, cukinia

Pollo

35
kurczak, cebula, suszone pomidory, wędzone papryczki Chipotle

Salami milano

35
salami łagodne

Quattro formaggi

36
gorgonzola, taleggio, parmezan, mozzarella

Salame piccante

36

Lawenda

37
sos czosnkowy, gorgonzola, winogrona, miód, lawenda

Prosciutto

37
prosciutto crudo, rukola, oliwa z oliwek

Prosciutto di bufala

38
prosciutto crudo,mozzarella di bufala , suszone pomidory

Salame piccante peperoni

38
salami, papryczki peperoni, ser kozi

Gambaretti

39
krewetki, ser kozi, suszone pomidory, pesto z bazylii

Rosół

12
z makaronem

Gnocchi na maśle

15

Pizza

16
z szynką

Spaghetti bolognese

16

Panierowany filet kurczaka

17
z ziemniakami z wody i mizeria

Gnocchi na maśle

17
z kurczakiem i pomidorkami cherry

Lody rzemieślnicze

5
1 kulka

Creme brulee

17

Tiramisu

18

Panna Cotta

18

Ciasto czekoladowe z lodami

22

Espresso

8

Americano

8

Americano z mlekiem

9

Macchiato

9

Latte

11

Cappuccino

11

Doppio

12

Herbata

12

Herbata mrożona domowa

14

Herbata sezonowa

14

Cappy

7
jabłkowy, pomarańczowy, pomidorowy, czarna porzeczka

Cola, Cola zero, Fanta, Sprite, Tonic

7

Fuzetea cytrynowa/brzoskwiniowa

8

Acqua Panna

8
Woda niegazowana 0,25 l

S. Pellegrino

8
Woda gazowana 0,25 l

Lemoniada domowa

12

Kawa mrożona

13

Lemoniada sezonowa

14

Kawa mrożona

16
z lodami

Acqua Panna

16
Woda niegazowana 0,75 l

S. Pellegrino

16
Woda gazowana 0,75 l

Kaszotto z pęczaka

27
z pieczonymi warzywami, grillowanym boczniakiem i nasionami chia

Spaghetti aglio olio peperoncino

29

Carpaccio z buraka

29
z kozim serem, z prażonymi pestkami dyni z dressingiem miodowo-musztardowym

Sałata z grillowanym serem halloumi

31
z winogronami , karmelizowanymi orzechami włoskimi z dressingiem miodowo-balsamicznym

Sałatka Cezar

37
z grillowanym kurczakiem

Grilowany kurczak

38
marynowany w pesto bazyliowym , ser gorgonzola, grillowana gruszka i orzechy nerkowca

Karmelizowany pach hoi

39
z plastrami grillowanej polędwicy wołowej

Kruche sałaty z krewetkami

41
z pomidorkami cherry i awokado

Sałatka Cezar

41
z grzankami i płatkami parmezanu

Sałatka Cezar

41
z krewetkami

Grillowana macka ośmiornicy

44
podana na sałacie z karmelizowanymi pomidorkami cherry