Menu

Foccaccia

13
z rozmarynem

Focaccia

17
z concasse z pomidorów

Focaccia

18
z serem i czosnkiem

Bruschetta

24

Grillowane grzanki

29
z concasse z pomidorów, mozzarellą di bufala i glace balsamico

Carpaccio z polędwicy wołowej

41
z rukolą i parmezanem

Tatar z łososia

43
podany na carpaccio z ogórka z owocami kaparowca

Carpaccio z ośmiornicy

44
z salsą z natki pietruszki i czerwonego pieprzu

Smażone krewetki

45
z czosnkiem i chili w sosie winno-maślanym

Tatar z polędwicy wołowej

45
z marynowanymi podgrzybkami i musztardą dijon, przepiórczym jajem

Antipasti

49
Wybór włoskich serów i wędlin, suszone pomidory, oliwki, marynowane ogórki

Stracciatella

17
bulion z kluseczkami z jajka i parmezanu

Krem z pomidorów

17
z aioli bazyliowym

Bulion z ravioli z kaczki z serem pecorino

19

Zupa z owocami morza

31

Na życzenie przygotowujemy makaron z mąki bezglutenowej

10
(od pon. do pt.)

Spaghetti bolognese

32

Tagliatelle carbonara

32

Gnocchi sorrentina

37
w sosie pomidorowym z mozzarellą

Gnocchi z masłem truflowym

39
i parmezanem

Spaghetti aglio olio peperoncino

42
z krewetkami

Taglierini neri z krewetkami

45
w sosie winno-maślanym ze świeżym ogórkiem i miętą

Tagliatelle z duszonym udkiem królika

45
z warzywami i oliwą truflowa

Taglierii neri z krewetkami

45
orzechami włoskimi i pomidorami cherry

Tagliatelle z krewetkami

45
z polędwicą suszonymi pomidoramii rukolą

Risotto z masłem truflowym

41
i parmezanem

Risotto z kurczakiem

41
salami piccante i cukinią

Smażony filet z piotrosza kaspijskiego

54
na puree z topinambura z groszkiem cukrowym i suszonymi pomidorami

Filet z sandacza w borowikach

56
podany z gnocchi i taglitatelle warzywnym

Filet z łososia

56
z sosem musztardowo miodowym ze świeżym koperkiem i grilowanymi warzywami

Burger wołowy

47
z pieczonym burakiem , sosem serowym, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą z opiekanymi ziemniakami

Eskalopki z kurczaka

49
w sosie truflowym podane na gnocchi roze ze swieżym tymiankiem

Confit z kaczki

52
podane z karmelizowaną gruszką na puree z selera

Pepper steak

79
z opiekanymi ziemniakami , grilowaną cukinią i parmezanem

Stek z polędwicy wołowej

79
z musztardowym puree z boczniakiem i oliwą truflową na sosie demi-glace z rozmarynem

Na życzenie przygotowujemy ciasto z mąki bezglutenowej

14
(od pon. do pt.)

Margherita

26

Capriciosa

34
szynka, pieczarki, cebula

Toskania

35
orzeszki pini, pomidory cherry, parmezan, rukola

Caprese

36
mozzarella, świeże liście bazylii, pomidory

Vegetariana

36
mozzarella di bufala, suszone pomidory, cukinia

Pollo

37
ser kozi, grillowany kurczak, cebula, suszone pomidory, pesto bazyliowe

Salami milano

37
salami łagodne

Salame piccante

38

Lawenda

39
sos czosnkowy, gorgonzola, winogrona, miód, lawenda

Quattro formaggi

39
gorgonzola, taleggio, parmezan, mozzarella

Salami piccante peperoni

39
salami, papryczki peperoni, ser kozi

Prosciutto

41
prosciutto crudo, rukola, oliwa z oliwek

Prosciutto di bufala

42
prosciutto crudo,mozzarella di bufala , suszone pomidory

Gambaretti

44
krewetki, ser kozi, suszone pomidory, pesto z bazylii

Rosół

13
z makaronem

Gnocchi na maśle

16

Pizza

17
z szynką

Spaghetti bolognese

17

Gnocchi na maśle

18
z kurczakiem i pomidorkami cherry

Panierowany filet kurczaka

19
z ziemniakami z wody i mizeria

Lody rzemieślnicze

6
1 kulka

Tiramisu

21

Creme brulee

21

Panna Cotta

21

Ciasto czekoladowe z lodami

23

Espresso

9

Americano

10

Macchiato

10

Americano z mlekiem

11

Cappuccino

12

Latte

13

Doppio

13

Herbata

14

Herbata mrożona domowa

16

Herbata sezonowa

16

Cappy

8
jabłkowy, pomarańczowy, pomidorowy, czarna porzeczka

Fuzetea cytrynowa/brzoskwiniowa

8

Cola, Cola zero, Fanta, Sprite, Tonic

8

Acqua Panna

8
Woda niegazowana 0,25 l

S. Pellegrino

8
Woda gazowana 0,25 l

Lemoniada domowa

13

Kawa mrożona

14

Lemoniada sezonowa

15

Acqua Panna

16
Woda niegazowana 0,75 l

S. Pellegrino

16
Woda gazowana 0,75 l

Kawa mrożona

17
z lodami

Kaszotto z pęczaka

29
z pieczonymi warzywami, grillowanym boczniakiem i nasionami chia

Spaghetti aglio olio peperoncino

31

Carpaccio z buraka

29
z kozim serem, z prażonymi pestkami dyni z dressingiem miodowo-musztardowym

Sałata z grillowanym serem halloumi

36
z winogronami , karmelizowanymi orzechami włoskimi z dressingiem miodowo-balsamicznym

Sałatka Cezar

39
z grillowanym kurczakiem

Grilowany kurczak

39
marynowany w pesto bazyliowym , ser gorgonzola, grillowana gruszka i orzechy nerkowca

Karmelizowany pach hoi

42
z plastrami grillowanej polędwicy wołowej

Sałatka Cezar

43
z krewetkami

Kruche sałaty z krewetkami

43
z pomidorkami cherry i awokado

Sałatka Cezar

44
z grzankami i płatkami parmezanu

Grillowana macka ośmiornicy

45
podana na sałacie z karmelizowanymi pomidorkami cherry